Foliedruk

Geboortekaartjes met foliedruk

Geboortekaartjes met goudfolie en zilverfolie

Geboortekaartjes met foliedruk hebben een mooie en luxe uitstraling! Met foliedruk kun je illustraties of de naam van jullie kindje in een prachtige glans laten schitteren.

Het is mogelijk de folie aan de buiten- en/of binnenkant van je kaart te laten drukken. Foliedruk aan 2 zijden is wel duurder dan aan 1 zijde. Bekijk onze prijzenpagina voor de exacte kosten. Zie je een kaartje in onze collectie waar nog geen folie op staat? Neem dan  contact met ons op. We zetten de illustraties of de naam om, zodat het ook te selecteren is in goud- of zilverfolie. Deze kaartjes hebben een ingewikkelder drukprocedé waardoor de levertijd 2 werkdagen is. Voor proefdrukken geldt een levertijd van 3-4 werkdagen.

Deze kaartjes worden gedrukt op een standaard papiersoort, speciaal geschikt voor folie druk.
Wij adviseren altijd eerst een proefdruk te bestellen, zo kun je beoordelen of de kaart helemaal naar wens is!
De kosten voor een drukproef zijn €6,95. Op de 1e proefdruk geven wij € 4,- korting.

Bekijk hier vind je onze kaartjes met goudfolie en zilverfolie.

 

 

Wat is foliedruk precies en hoe werkt dit?

Foliedruk heeft een speciaal druk- en/of afwerkproces. Het geboortekaartje wordt eerst in zijn geheel gedrukt zonder de folie. Vervolgens komt er een laminaat laag overheen, waardoor de folie beter aan het kaartje hecht. Na het lamineren gaat het kaartje door het folie apparaat, door warmte wordt de folie nu op het kaartje aangebracht. Het is een dekkende folie dus deze komt bovenop de reeds gedrukte kaart. De folie voel je bovenop de kaart liggen. Een ingewikkeld en nauwkeurig proces. Hierdoor duurt de levertijd voor pakketten een dag langer dan bij de reguliere kaartjes.


Welke kaartjes zijn geschikt voor foliedruk?

Op deze pagina vind je alle geboortekaartjes met goudfolie en zilverfolie. Je kunt een foliekaartje met goudfolie zelf omzetten naar zilverfolie en andersom. Kaartjes uit de standaard collectie kunnen ook omgezet worden. Heb je al een kaartje in je account opgeslagen, dan kunnen we de naam aanpassen voor foliedruk. Ook de meeste illustraties of icoontjes op de kaart kunnen omgezet worden. Houdt er wel rekening mee dat een kaart met foliedruk wel duurder is dan een kaart zonder folie.

Het proces: wat kan wel en wat kan niet?

Deze techniek is echt bedoeld om accenten op je kaart uit te lichten zoals de namen of een klein elementje. Het is niet mogelijk om hele grote vlakken op je kaart in goud- of zilverfolie te maken.

Hoe ging dit vroeger in z'n werk?

Foliedruk om een kaart een exclusieve en bijzondere uitstraling te geven bestaat al heel lang, alleen de manier waarop dit proces tot stand komt is veranderd. Vroeger moest er eerst stempel gemaakt worden van datgene dat in folie op de kaart moest komen. Het maken van zo'n stempel is bijzonder kostbaar waardoor dit voor lage aantallen kaarten eigenlijk onbetaalbaar werd. Vandaar dat je dit eigenlijk alleen bij kaarten zag die in grote oplages gedrukt werden, zoals wenskaarten. Of de ouderwetse boeken met geboorte- en trouwkaarten bij de plaatselijke drukkerij, deze kaarten waren allemaal al voorgedrukt in grote aantallen. Aan deze kaarten kon verder niets veranderd worden, alleen een tekst worden in gedrukt. We zijn dan ook heel blij dat foliedruk nu ook mogelijk is voor kleine oplages waardoor je dus echt een luxe, exclusieve en mooie kaart op maat met folie kunt bestellen.