Zelf ontwerpen en maken?

U kunt op deze site heel eenvoudig uw eigen kaarten van a tot z helemaal zelf ontwerpen. Upload foto's en /of afbeeldingen van uzelf, bewerk ze zelf en voeg eventueel nog illustraties van onze site toe. Hoe dat in zijn werk gaat zullen we hier kort behandelen.In de categorie 'Zelf Ontwerpen' staan de verschillende kaarttypes, denk aan enkel vierkant, of een zigzag gevouwen drieluik en meer. Als u één van die kaarttypes selecteert dan krijgt u het kaarttype vergroot te zien. Klikt u vervolgens op 'maak deze kaart', dan komt u in de desbetreffende designertool. We selecteren kaarttype 4, dubbel vierkant, en we bekijken in hoofdlijnen de verschillende mogelijkheden.In de designtool aangekomen ziet u links een menu met een aantal opties; Frames, Tekst, Illustratie, Foto en Achtergrond. Wanneer u met de muis op een van de menu onderdelen stil blijft staan, verschijnt er nog eens een korte uitleg.
Elk onderdeel dat u toevoegt aan uw ontwerp wordt een aparte laag.
Alle lagen komen in een lijst onder het menu te staan.
In het mapje 'Frames' staan kaders door ons aangeleverd waarin u een eigen foto kunt plaatsen.Wanneer u met de muis op optie 'Tekst' gaat staan verschijnt er weer een korte uitleg. Indien u op tekst klikt verschijnt in het kaartje zelf een 'tekstblokje' ("Klik hier en typ je tekst..."). Onder het menu verschijnen tegelijkertijd de verschillende opties die u heeft bij het opmaken van uw tekst; wissen (de laag verwijderen), kleur (zie ook 'Een kaartje bewerken'), lettertype, grootte, afstand (afstand tussen de regels), roteren (360 graden te draaien) en uitlijning (links, midden of rechts).
Verder staan er in de mappen 'Illustratie' en 'Achtergrond' door ons aangemaakte afbeeldingen of achtergronden die u kunt gebruiken.