Handleiding designtool


De designtool is heel gebruiksvriendelijk opgebouwd en u kunt waarschijnlijk meteen aan de slag. Om de tool toch volledig te begrijpen hieronder een uitleg van de verschillende mogelijkheden zodat u werkelijk alles uit de kast kunt halen voor uw perfecte kaart.
Wanneer u een kaartje heeft geselecteerd komt u terecht in de designtool. Links in de tool ziet u een menu met daaronder een lijstje waarin de verschillende 'lagen' worden genoemd van het kaartje. Bovenin het scherm ziet u drie knoppen. De eerste twee tonen u de buitenkant of de binnenkant van de kaart. Rechtsboven weergaveopties (de eerste 2, klik er maar eens op om te kijken wat er gebeurt) en mogelijkheid (het derde afbeelding) tot het bewaren van het door u opgemaakte model.


Het is goed om te weten dat elk kaartje is opgebouwd uit lagen. Per laag kunt u bekijken wat u kunt aanpassen. Soms staat een laag 'op slot', dat betekent dat u er niets in kunt wijzigen. Staat de laag niet op slot? Dan zijn de mogelijkheden talrijk! We bekijken eens bij dit kaartje de verschillende mogelijkheden.


Achtergronden bewerkenWe beginnen met de eerste laag, "Achtergrond 1". Als we deze aanklikken zien we dat deze niet op slot staat. Er verschijnt nu een extra menu onder het linkermenu. Hier staan de beschikbare opties in voor deze laag. In dit geval wissen, spiegelen en de kleur aanpassen. Wanneer u op het klein blauw vierkantje klikt kunt u de kleur aanpassen door een kleur uit het kleuren pallet te kiezen of zelf een kleurcode in te vullen en op enter te drukken. De kleur is nu gewijzigd en u kunt dit zo vaak doen als u wilt. In dit voorbeeld maken we de achtergrond wit. Het origineel blijft altijd bestaan op de site.
De achtergrond is nu wit en we gaan door met laag 2, "Achtergrond 2". We klikken deze laag aan in het linkermenu en zien weer de bijbehorende opties verschijnen. Achtergrond 2 had oorspronkelijk een witte kleur. In het voorbeeld is de omcirkelde kleur blauw geselecteerd. De stippen die eerst wit waren zijn nu blauw. U heeft meteen een heel ander kaartje. Wanneer u nu achtergrond 3 selecteert zult u geen opties zien verschijnen. Deze laag, de afbeelding van de voorzijde, staat op 'slot' en is niet aanpasbaar.

Illustraties bewerken


Nu we de achtergronden hebben gedaan gaan we door met de illustraties. Aan de voorzijde van dit kaartjes staat in elke hoek een bloem. Elke bloem is 1 illustratie in het linkermenu. In dit voorbeeld gaan we eens kijken wat we met illustratie 6 allemaal kunnen doen. De illustratie is aangeklikt en onder het menu verschijnen weer de opties ("Instellingen"). In dit geval kunt u de illustratie verwijderen (wissen), vergroten of verkleinen (grootte), u kunt de stand veranderen (roteren) en u kunt de illustratie spiegelen. Op het moment dat u in de lijst met lagen aan de linkerkant illustratie 6 hebt geselecteerd werd tegelijkertijd de de afbeelding in het kaartje zelf gemarkeerd.
Via de knoppen aan de bovenkant en het blokje rechtsonder kunt u de afbeelding ook bewerken. Met het groene kruis links aan de bovenkant kunt u de afbeelding verplaatsen. Met het oranje rondje kunt u de afbeelding ronddraaien. wanneer u op het kruisje rechtsboven klikt verwijdert u de illustratie. Met het blokje tenslotte rechtsonder kunt u de afbeelding vergroten of verkleinen. Heeft u meerdere afbeeldingen en u wilt ze allemaal even groot hebben. Controleer dan het formaat in het linkermenu bij grootte.


Afronding


U zult zien dat tekst opmaken op eenzelfde manier gaat als bij een illustratie. Bij tekst heeft u nog de keuze uit verschillende lettertypes en uitlijning van de tekst. De bediening van die functies is ook het zelfde als bij andere functies, maar in feite bent u nu klaar om een kaartje te produceren precies zoals u het voor ogen heeft. Mocht u nog vragen hebben of u heeft speciale wensen, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.